Eredivisie

PEC Zwolle duwt VVV-Venlo dieper in de problemen

PEC Zwolle heeft tegen VVV-Venlo na twee nederlagen op rij weer drie punten gepakt. De ploeg van Bert Konterman scoorde na rust twee keer waarna de Limburgers amper tot kansen kwamen.

De wedstrijd tussen PEC en VVV ging vlammend van start. Al na een minuut had Vito van Crooij het Zwolse aluminium getest en dat bleek sterk genoeg, want de doelpalen bleven in het veld staan. Tien minuten later kreeg Georgios Giakoumakis een opgelegde kans om zijn 25ste goal van het seizoen te maken, maar hij raakte een goede voorzet met de zijkant van zijn hoofd in plaats van de openingstreffer binnen te koppen.

Immanuel vervangt Manuel

Verder was het een hele zwakke eerste helft van twee ploegen die vooral niet leken te willen verliezen. Bij PEC was er wel een tegenvaller te noteren. Linksbuiten Manuel Benson viel uit na een tackle van Danny Post. Borussia Dortmund-huurling Immanuel Pherai was zijn vervanger. De creatieveling kreeg tien minuten na rust een grote kans na een mooie dribbel, maar werd bij zijn poging tot schot te erg gehinderd.

Na 66 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Slobodan Tedi kwam vrij in het strafschopgebied nadat Thomas Lam de bal omhoog kopte. De Serviër kopte de bal over VVV-doelman Thorsten Kirschbaum heen, terwijl Kristopher Da Graca er niet in slaagde om de bal van de lijn te halen: 1-0.

VVV slaat meteen terug

Lang genoot PEC niet van de voorsprong. VVV kreeg drie minuten later een hoekschop, die door de thuisploeg slecht kon worden weggewerkt. Roy Gelmi, die daar nog was blijven hangen, schoot de bal onberispelijk raak: 1-1. Het was het eerst Eredivisie-doelpunt voor de Zwitser.

De tweede helft maakte qua spanning alles van de saaie eerste helft goed. Na 77 minuten beging Christian Kum een overtreding op Pherai op de rand van het strafschopgebied. De VAR haalde Ingmar Oostrom naar de zijlijn waarna hij een penalty aan Zwolle gaf. Lam, niet opgeroepen voor Finland, benutte het buitenkansje twee minuten later: 2-1.

VVV kan naar plek zestien

Voor PEC Zwolle-trainer Bert Konterman was het - na nederlagen tegen Heracles en Ajax - de eerste overwinning als Eredivisie-coach. De ploeg uit Zwolle heeft momenteel een gat van acht punten op Willem II, dat vanmiddag nog in actie komt. De Tilburgers kunnen vanmiddag VVV passeren op de ranglijst als de ploeg een goed resultaat kan behalen in de hoofdstad van Gelderland. Willem II zou dan voor het eerst sinds december uit de degradatiezone kunnen komen.