Maatschappelijk

Excelsior4All kijkt met succes terug: 'Duizenden Rotterdammers bereikt'

Met een capaciteit van 4.400 plaatsen is het Van Donge & De Roo Stadion een van de kleinste betaaldvoetbalstadions van Nederland. Toch bereikt Excelsior jaarlijks meer dan het dubbele aantal mensen: via ruim 480 voetbalclinics in de wijken, samenwerkingen met 32 scholen en 14 amateurpartners of een van de tientallen maatschappelijke projecten. De drijfveer achter dit succes is Excelsior4All, de maatschappelijke stichting van de Eredivisieclub. 

Vorige week vond de jaarlijkse MVO week plaats bij de Rotterdamse club. Aan het einde van week presenteerde Excelsior4All het jaarverslag 2018. Directeur Niels Redert kijkt met succes terug op het afgelopen jaar: "Net als Excelsior hebben ook wij van Excelsior4All in 2018 schitterende resultaten behaald. Niet alleen op het veld, maar ook met onze maatschappelijke projecten en programma’s. We hebben naar mijn idee ruimschoots voldaan om de doelstelling om Rotterdammers te bereiken met onze belangrijkste pijlers: het verhogen van de sportparticipatie, educatie, re-integratie, leefbaarheid en een gezonde levensstijl."

"Eén van die resultaten waar ik erg trots op ben, is dat we met ons project Talentontwikkeling = Topsport steeds meer dames concreet kunnen helpen richting persoonlijke ontwikkeling, opleiding of werk. Daarnaast is het geweldig dat het aantal locaties in Rotterdam waar Excelsior Clinics voor de jeugd plaatsvinden flink is gegroeid, dat we het aanbod op scholen kunnen verbreden door de goede samenwerking die we hebben met de gemeente en dat we steeds meer samenwerken met commerciële partijen die invulling geven aan hun social return verplichting of MVO beleid. Al deze voorbeelden geven aan dat een voetbalclub als Excelsior een impactvolle bijdrage levert aan de ontwikkeling van Rotterdammers!", aldus Niels Redert. 

 

Jaarlijks duizenden Rotterdammers bereikt

De maatschappelijke stichting van Excelsior werd opgericht in 2011. Excelsior4All begon met één wekelijkse clinic, maar bereikt inmiddels jaarlijks duizenden Rotterdammers. Met ruim 480 voetbalclinics in de wijken (Excelsior Clinics), een straatvoetbalcompetitie met ruim 20 teams (Excelsior Street League), een middelbare school voetbalcompetitie met ruim 16 teams (Challenge010), samenwerking met 32 basis- en middelbare scholen en speciaal onderwijs (Excelsior Schools), een re-integratieproject voor vrouwen (Talentontwikkeling = Topsport) en het onderwijsproject Playing for Success. Ook wordt er samengewerkt met 14 verschillende amateurpartners; waardoor voetbalverenigingen in de regio en Excelsior Rotterdam van elkaar leren.

'We willen er echt zijn voor alle Rotterdammers'

Succes en een goed imago in de stad willen echter niet zeggen dat het team van Excelsior4All niet nog meer wil. "Ook wat dat betreft zijn wij hetzelfde als de voetbalclub", benadrukt Redert. "Wij hebben ook voor dit jaar weer genoeg ambities. Zo willen wij vorm geven aan de term ‘Een leven lang met Excelsior’. Wij willen er voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen zijn. Voor de toekomst denken we aan peutersport, maar ook aan het verhogen van de sportparticipatie bij ouderen. Daarnaast willen we ons richten op mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Als Excelsior4All willen wij er echt zijn voor alle Rotterdammers!"

Het jaarverslag 2018 is hier te bekijken.

Dit artikel delen