KPN eDivisie

Heracles Almelo wint Xbox-competitie eDivisie

Na een bloedstollende finale heeft Bryan Hessing (28) van Heracles Almelo zich gekroond tot Xbox-kampioen van de edivisie 2018/'19. In de eTribune, de strijd om het landkampioenschap tussen de winnaar van de PlayStation-competitie en de winnaar van de Xbox-competitie, neemt Hessing het op tegen Dani Visser (De Graafschap), die afgelopen december de PlayStation-competitie won. Hessing: “Deze winst is voor mijn zoontje.”

Finalisten Nick den Hamer (FC Groningen) en Bryan Hessing (Heracles Almelo) wisten zich na de groepsfase direct te plaatsen voor de knock-outs. Den Hamer won in de kwartfinale de regioderby van Floris Jorna (sc Heerenveen). Hessing rekende af met Jaey Daalhuisen (Feyenoord).

In de halve finales versloeg Den Hamer tweemalig edivisiekampioen Dani Hagebeuk (Ajax). Levy Frederique (Excelsior) leek Hessing te kunnen stoppen, maar de Heraclied trok uiteindelijk aan het langste eind. Bryan Hessing won met 5-2.

Spektakel in derde beslissende wedstrijd

Na de eerste twee finalewedstrijden tussen Den Hamer en Hessing was de stand gelijk: 2-2. Het 'golden goal'-systeem moest in een derde wedstrijd een winnaar opleveren. Uiteindelijk was het Hessing die na 68 spannende minuten de wedstrijd besliste. Een enorme ontlading kwam los: “Ik werk er nu al twee jaar keihard voor, de club en onze hoofdsponsor doen alles voor me, en hiermee kan ik ze terugbetalen. Deze winst is ook voor mijn zoontje James”, aldus een geëmotioneerde Bryan.

Door zijn winst ontvangt Hessing 850 Global Series Points. Dit aantal punten garandeert de zelfgekroonde ‘opa’ van de edivisie waarschijnlijk een plek in de FIFA19 Global Series Playoffs; het voorstadium van de FIFA eWorld Cup.

eTribune

De eTribune, de strijd om het landskampioenschap tussen de winnaar op de PlayStation en de winnaar op de Xbox, wordt in mei gespeeld. Dit affiche wordt live uitgezonden op FOX Sports en omvat een wedstrijd op de PlayStation en een wedstrijd op de Xbox. Nadat Ajax-speler Dani Hagebeuk de afgelopen twee seizoenen de schaal in ontvangst mocht nemen, gaat de edivisie-schaal dit seizoen dus naar Doetinchem of Almelo.

De finale is vanaf vanmiddag (16.30 uur) terug te kijken via het YouTube-kanaal van de edivisie.