Eredivisie

Malen redt punt voor PSV in topper tegen Ajax

PSV en Ajax hebben elkaar in evenwicht gehouden inMalen de eerste topper van het seizoen. In het Philips Stadion werd het 1-1 door doelpunten van Quincy Promes en Donyell Malen.

Quincy Promes miste in de eerste helft nog een zeer grote kans, maar brak in de tweede helft de ban na 63 minuten. Na drie jaar droogte voor Ajax in Eindhoven was het weer raak in het Philips Stadion. Op aangeven van Dusan Tadic opende de teruggekeerde Amsterdammer de score, 0-1.

Ihattaren had net daarvoor bijna succes met een vrije trap. Sluitpost Onana kon de bal nog maar net over de lat tikken.

Wie anders dan Donyell Malen maakte in de 78ste minuut de gelijkmaker. De spits in vorm dook, na een assist van Cody Gakpo, op voor doelman André Onana en schoot zonder moeite binnen. Daardoor is PSV nu alweer 51 competitiewedstrijden op rij ongeslagen in het eigen stadion.

PSV en Ajax blijven daardoor voorlopig ongeslagen in de competitie. Beide clubs hebben na zes duels veertien punten. Nummer drie Vitesse staat ook op veertien punten, maar de Arnhemmers hadden daar een wedstrijd meer voor nodig. (FOX Sports)