Eredivisie

Stefan de Vrij ex-Eredivisie Speler van de Week

De Ex-Eredivisie Speler van de Week is Stefan de Vrij. De centrale verdediger speelde afgelopen zaterdag met Internazionale de ‘Derby della Madonnina’ tegen AC Milan in het Stadio Giuseppe Meazza en won met 2-0 van de stadsgenoot. De Vrij stond verdedigend goed te spelen en hield voor de tweede keer op rij ‘de nul’.

De Nerazzurri kwam pas in de tweede helft op voorsprong. In de 49e minuut scoorde de Kroaat Marcelo Brozovic uit een rebound, vervolgens scoorde Romelu Lukaku met een kopbal in de 78e minuut. AC Milan was aanvallend niet heel sterk, mede dankzij een goed optreden van Stefan de Vrij.

De ex-Feyenoorder heeft voor de tweede keer op rij dit seizoen geen tegendoelpunt gekregen. Daarnaast heeft hij acht uitverdedigende acties in dit duel gemaakt, het hoogste aantal van alle Inter-spelers. In de twee wedstrijden mét De Vrij in de basis kregen ze acht schoten tegen met nul tegendoelpunten, in de twee wedstrijden zonder de Nederlander kreeg Inter dertien schoten te verduren waaruit één doelpunt viel.

Tekst gaat verder onder het plaatje.

A post shared by Eredivisie (@eredivisie) on

Sinds zijn komst naar Internazionale in de zomer van 2018 heeft De Vrij in dertig Serie A-duels veertien keer de nul gehouden. Procentueel gezien heeft alleen Kwadwo Asamoah vaker de nul gehouden in de Serie A. Asamoah heeft in 36 wedstrijden achttien ‘clean sheets’, wat resulteert in een percentage van 50%. De Vrij heeft in 30 wedstrijden veertien clean sheets achter zijn naam staan, met een percentage van 47%.

Niet alleen verdedigend, maar ook voetballend maakt de centrale verdediger zelden een fout. Dit seizoen behaalde hij van alle verdedigers de hoogste passnauwkeurigheid, zowel op eigen helft als op de helft van de tegenstander. Tegen AC Milan afgelopen zaterdag had De Vrij een passnauwkeurigheid van 96%.

De Vrij heeft in de Eredivisie 135 wedstrijden gespeeld voor Feyenoord. Gedurende de vijf seizoenen bij de Rotterdammers heeft hij zeven doelpunten gemaakt en één assist gegeven. De rechtsbenige verdediger speelde van het seizoen 2009/10 tot 2013/14 in de Eredivisie. Daarnaast is De Vrij ook al 37 keer uitgekomen voor het Nederlands elftal, waarin hij drie keer trefzeker was.

Bekijk hieronder de samenvatting van het duel tussen AC Milan en Internazionale.