Eredivisie

Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase

PEC Zwolle en Feyenoord hebben er zondag een waar spektakel van gemaakt. Feyenoord kwam tot twee keer terug van een achterstand en won uiteindelijk met 3-4. Zowel Lennart Thy als Steven Berghuis was tweemaal trefzeker.

PEC Zwolle kwam in eigen huis razendsnel op een 1-0 voorsprong door een benutte penalty van Lennart Thy. De Duitse spits mocht vanaf elf meter aanleggen na een handsbal van Feyenoord-verdediger Marcos Senesi.

Al na elf minuten werd de score verdubbeld door Mike van Duinen. Zijn vlammende schot werd van richting veranderd door Edgar Ié. Dit was de snelste 2-0 voorsprong in de Eredivisie voor PEC Zwolle sinds 17 februari 2013.

Leroy Fer bracht al voor rust de spanning terug in de wedstrijd. Hij kopte een perfecte voorzet van aanvoerder Steven Berghuis binnen.

Berghuis zelf rondde in de 51ste minuut schitterend af en bracht de Rotterdammers helemaal terug in de wedstrijd. PEC Zwolle had niet lang nodig om de rug te rechten, Thy schoot acht minuten later zijn tweede van de dag binnen: 3-2.

De aanvoerder van Feyenoord nam zijn ploeg wederom aan de hand en verschalkte opnieuw doelman Zetterer. Het was zijn vijftigste Eredivisie-doelpunt in dienst van de Rotterdammers.

Lang leek het bij een gelijkspel te blijven, maar invaller Robert Bozenik kon na onhandig balverlies op het middenveld van PEC Zwolle in extremis de 3-4 binnenschieten.

Feyenoord is elf competitieduels ongeslagen. De ploeg staat op de vierde plaats in de Eredivisie met 41 punten in 22 wedstrijden. (ANP/FOX Sports)