Eredivisie

Ajax verkleint gat met PSV na zege op NAC Breda

Ajax heeft zich uitstekend herpakt na de nederlaag in de Champions League tegen Real Madrid. De Amsterdammers wonnen met 5-0 van NAC en lopen op die manier twee punten in op koploper PSV. Het verschil op de ranglijst is nu nog vier punten.

Ajax startte tegen NAC met dezelfde basisopstelling als afgelopen woensdag. Dat betekende dat Dusan Tadic wederom in de punt van de aanval stond.

Het defensief ingestelde NAC hield de thuisploeg lang tegen en kreeg zelfs via Gervane Kasteneer de grootste kans in de eerste helft om de voorsprong te pakken, maar de aanvaller schoot in kansrijke positie recht op Ajax-doelman André Onana.

De Brabantse muur viel pas een paar minuten voor rust, toen Ajax een strafschop mocht nemen na een handsbal van Dorian Dervite. Dusan Tadic schoot deze onberispelijk binnen waardoor Ajax toch met een voorsprong ging rusten.

In de tweede helft ging het hard. Invaller Kasper Dolberg maakte vlak na rust op fraaie wijze met de hak de 2-0, waarna een eigen doelpunt van Kasteneer de 3-0 betekende.

Tadic scoorde vervolgens uit de rebound met zijn tweede van de middag en Hakim Ziyech bepaalde de eindstand met een van richting veranderd schot op 5-0. (FOX Sports)