Eredivisie

Feyenoord na rust simpel langs NAC

Feyenoord gaat de interlandperiode in als nummer drie van de Eredivisie. De Rotterdamse ploeg won met 4-2 van NAC Breda, vooral dankzij aanvoerder Robin van Persie.

Het eerste doelpunt van Feyenoord ontstond doordat Jeremiah St. Juste zo slim was om snel een vrije trap te nemen. De rechtsback gaf de bal mee aan Steven Berghuis, die voor het doel de vrijstaande Van Persie vond (1-0).

NAC kwam al snel weer langszij via een benutte strafschop van Gianluca Nijholt, die mocht aanleggen vanaf elf meter nadat Tyrell Malacia de snelle Mikhail Rosheuvel onderuit had getrokken.

El Hankouri voor Larsson

Sam Larsson keerde na een zwakke eerste helft niet meer terug op het veld. De Zweed moest plaatsmaken voor Mo El Hankouri. Feyenoord was in de tweede helft direct veel dreigender, met kansen voor St. Juste, Jens Toornstra en Jan-Arie van der Heijden.

Van Leer vierde keeper onder de lat

Benjamin van Leer, de vierde keeper al dit seizoen onder de lat bij NAC, hield zijn ploeg met een paar fraaie reddingen overeind. De huurling van Ajax had na een uur echter pech toen een achterwaartse kopbal van Van Persie via de lat tegen zijn onderbeen stuiterde en in het doel rolde.

Van Persie schoof even later zelf de 3-1 binnen, Vilhena tekende voor de vierde treffer. Mitchell te Vrede deed nog iets terug namens NAC.

Derde plaats

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst staat nu derde met negen punten, één minder dan Ajax. PSV is koploper met twaalf punten uit vier wedstrijden.