Eredivisie

Feyenoord wint in Heerenveen na doelpuntenfestijn

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen gewonnen met maar liefst 3-5! De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kwam na rust op een 0-4 voorsprong, maar gaf deze in de laatste twintig minuten bijna uit handen.

Feyenoord nam na drie minuten al de leiding in Friesland. Na een goede steekbal van Steven Berghuis tikte Jens Toornstra de bal over keeper Warner Hahn heen.

Van Persie maakte er in de vijftiende minuut 0-2 van. Toornstra schoot vlak voor rust de bal van grote afstand over Hahn en zette op prachtige wijze de 0-3 op het bord.

Na rust ging Feyenoord verder waar het gebleven was. Malacia maakte de 0-4 en tevens zijn eerste doelpunt voor Feyenoord. Heerenveen deed in de 72ste minuut wat terug met een goal van Morten Thorsby en in de 85ste minuut via Kik Pierie.

Met de 3-4 van Dave Bulthuis in de 89ste minuut werd het nog spannend ook in Friesland. Yassin Ayoub gooide de wedstrijd echter in het slot in de blessuretijd: 3-5.