Eredivisie

Sparta loopt eerste plaats mis na gelijkspel bij PEC Zwolle

Sparta heeft tegen hekkensluiter PEC Zwolle niet weten te profiteren van de nederlaag van FC Utrecht. De Rotterdammers, die bij een overwinning de koppositie zouden hebben gepakt, bleven in Zwolle steken op een 2-2 gelijkspel.

Sparta zag eerder op de middag Utrecht verliezen tegen VVV-Venlo, waarmee de route naar de eerste plaats openlag. De ploeg van Henk Fraser had zeven punten gepakt uit de eerste drie wedstrijden. Een derde zege op rij zou volstaan om lijstaanvoerder Willem II te passeren.

Rotterdamse vreugde

De bezoekers leken goed op weg, nadat ze al na acht minuten de score hadden geopend. Na een afgeslagen corner zette Bryan Smeets opnieuw voor en Ragnar Ache kopte raak.

De Rotterdamse vreugde was echter van korte duur. Iliass Bel Hassani vuurde amper een minuut later uit een rebound de gelijkmaker binnen. De middenvelder was daarmee voor het vierde jaar op rij trefzeker voor een andere werkgever na zijn seizoenen bij Heracles Almelo, AZ en FC Groningen.

Voorsprong PEC

Na het spectaculaire begin moesten de toeschouwers in Zwolle geduld hebben tot het begin van de tweede helft. Pelle Clement stoomde tien minuten na rust op en leverde een fraaie steekbal af op Lennart Thy, waarna de Duitser Zwolle koelbloedig op voorsprong schoot.

Fraser bracht ruim tien minuten voor tijd Lars Veldwijk voor het slotoffensief en de Zuid-Afrikaanse international betaalde het vertrouwen prompt terug. Binnen drie minuten werd de invaller vrijgespeeld door Smeets en prikte hij de bal achter Xavier Mous: 2-2.

Voor PEC Zwolle betekende het gelijkspel het eerste punt van het seizoen na drie nederlagen op rij. (FOX Sports)