Maatschappelijk

FC Millinx pakt Feyenoord Street League-titel in De Kuip

FC Millinx stond al twee keer eerder in de finale van de Feyenoord Street League, maar moest het steeds met een tweede plaats en zilveren medailles doen. Maandagavond kwam daar verandering in, toen het restant van de Finaledag werd gespeeld in De Kuip. Na een razend spannende halve finale en overtuigende finale ging de schaal mee naar de Millinxbuurt, waar de gouden medailles met trots werden getoond.

Bijzondere Finaledag

Direct na het laatste fluitsignaal pakten de spelers en begeleiders van FC Millinx hun moment. Ze sprintten naar vak Y, waar vrienden en familie de wel heel bijzondere Finaledag van de Feyenoord Street League hadden gevolgd. Naast FC Hillesluis, FC Jeugdveld, FC Marconi, FC Valken en FC Eiland kwamen namelijk ook de voetballers uit de Millinxbuurt in actie op het heilige gras in De Kuip.

Droomslot

Het was alleen al vanwege de speellocatie een slot om van te dromen, nadat de Finaledag op woensdag 30 mei door noodweer op de Binnenrotte – letterlijk – in het water was gevallen. Het Feyenoord Street League-seizoen 2017-2018 kreeg op deze manier alsnog de afsluiting die past bij een mooi jaar vol spannende wedstrijden in de straatvoetbalcompetitie.

Strafschoppenserie

Spannend was het maandag ook in De Kuip. Zo viel de beslissing bij de halve finale van FC Millinx tegen FC Marconi bijvoorbeeld pas na strafschoppen. In de slotseconden kwam de uiteindelijke winnaar nog langszij, waarna het team beter bleek in het nemen van strafschoppen. In de finale tegen FC Eiland viel de beslissing een stuk sneller: 8-3.

Busreis

Het leverde FC Millinx een bijzonder ritje naar de eigen wijk op. Net als de nummer twee FC Eiland en nummer drie FC Marconi werd de winnaar namelijk door de spelersbus van Feyenoord 1 thuisgebracht. Op die wijze kwam voor alle 36 teams een einde aan een jaar waarin de spelers zich met hun ouders en begeleiders vol overgave inzetten voor het ‘Geen Woorden Maar Daden’-klassement van de Street League.