Eredivisie

Jeremiah St. Juste ex-Eredivisie speler van de week

De ex-Eredivisie Speler van de Week is Jeremiah St. Juste. De nieuwe zomeraanwinst van FSV Mainz 05 kopte zaterdag in de 88e minuut knap raak, waardoor de wedstrijd in een 2-1 overwinning eindigde voor Mainz. Door de overwinning werd de rode lantaarn overgedragen aan de tegenstander: Hertha BSC.

Jeremiah St. Juste heeft afgelopen zomer de overstap gemaakt van Feyenoord naar FSV Mainz 05 in de Bundesliga. De voormalig sc Heerenveen- en Feyenoord-speler, die als centraal verdediger en rechtsachter uit de voeten kan, heeft voor het eerst de volledige 90 minuten gespeeld in de Bundesliga en dat pakte goed uit.

Met een doelpunt zorgde St. Juste ervoor dat Mainz de eerste drie punten van het seizoen binnen heeft. St. Juste is de tweede Nederlander ooit met een Bundesliga-goal voor Mainz, na zijn ploeggenoot Jean-Paul Boëtius (ook ex-Feyenoord).

St. Juste was aanvallend van grote waarde, aangezien niemand het doel vaker onder vuur nam dan hij: twee schoten in totaal waarvan één op doel. Ook verdedigend én opbouwend speelde de verdediger een prima wedstrijd, aangezien hij de hoogste passnauwkeurigheid (97%) en de meeste uitverdedigende acties (8) had.

In de 34e minuut maakte St. Juste een overtreding op David Selke, de spits van Hertha BSC. De VAR greep in om het incident nogmaals te laten bekijken door de scheidsrechter, maar gelukkig voor de Nederlander werd de overtreding bestraft met ‘slechts’ geel.

Jeremiah St. Juste heeft in de Eredivisie 103 wedstrijden gespeeld waarin hij 8 doelpunten heeft gescoord. Hij groeide op in de jeugd van sc Heerenveen, waar hij in drie seizoenen uitgroeide tot een vaste basiskracht. In Heerenveen kwam St. Juste 64 keer uit in competitieverband en wist daarin drie keer te scoren. In de zomer van 2017 nam Feyenoord de talentvolle verdediger over, waarin hij na drie seizoenen (39 duels en 5 doelpunten) de overstap maakte naar de Bundesliga.

Bekijk hieronder het doelpunt van Jeremiah St. Juste van afgelopen zaterdag.