Eredivisie

Prachtgoals Pavlidis en Ndayishimiye bij nieuwe Willem II-stunt tegen AZ

AZ beleeft door toedoen van Willem II een valse Eredivisie-herstart in 2020. De Tilburgers weten ook de nummer twee van de ranglijst in eigen huis te verrassen: 1-3.

Oussama Idrissi bracht AZ in de eerste helft nog op een verdiende voorsprong. De linksbuiten van de Alkmaarders bracht de thuisclub na 27 minuten met een individuele actie op 1-0.

Na rust was Willem II de sterkere van de twee ploegen. Dat resulteerde, na slecht uitverdedigen van Stijn Wuytens, in de 1-1 van Mats Köhlert. Na een fraaie vliegensvlugge counter zette Vangelis Pavlidis de Tricolores zelfs brutaal op 1-2.

Mike Trésor Ndayishimiye zorgde met een schitterende uithaal voor het slotakkoord: 1-3. Het is de vijfde keer op rij dat Willem II niet van AZ verliest in alle competities. Willem II verloor 3 november vorig jaar voor het laatst in de Eredivisie.

Dankzij deze nieuwe overwinning staat de ploeg van Adrie Koster nu derde in de competitie. Koploper Ajax heeft morgen tegen Sparta de kans om achtervolger AZ op zes punten achterstand te zetten. (FOX Sports)